AquaClean waterontharder

AquaClean

Het kalk en magnesium dat zich in ons drinkwater bevindt kan een negatief effect hebben op diverse onderdelen en apparaten binnen de keuken. Niet voor niets moet je voor bijvoorbeeld de vaatwasser allerlei onderhoudsmiddelen aanschaffen, zoals vaatwastabletten of keukenzout. Hier zitten kosten en verbonden, en vaak is het zo dat schade niet eens geheel voorkomen kan worden. In het geval van schade moet apparatuur gerepareerd dan wel vervangen worden, wat ook weer kosten en kopzorgen oplevert. Lees meer over waterontharders.

Gelukkig kun je dergelijke zorgen voorkomen door een waterontharder van AquaClean aan te sluiten. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van een waterontharder van AquaClean, wat het verschil is tussen hard en zacht water en welke waterontharder in het assortiment van AquaClean terug te vinden is.

Waarom kiezen voor een waterontharder van AquaClean?

Mensen hebben water nodig. Niet alleen als drinkwater, maar ook zijn er diverse apparaten in de keuken die gebruik maken van water. Leidingwater bevat kalk- en magnesiumdeeltjes. Deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid, maar de ionen in het leidingwater kunnen wel keukenapparaten beschadigen. Wanneer water calcium en magnesium bevat, wordt het hard water genoemd. Dit kan leiden tot kalkproblemen. Er is echter ook zacht water: water waarbij de kalk- en magnesiumdeeltjes uit het water zijn gefilterd. Het filteren van het water gebeurt aan de hand van een waterontharder van AquaClean.

De positieve aspecten van een waterontharder van AquaClean

Waarom zou je kiezen voor een waterontharder van AquaClean? Omdat er vele voordelen verbonden zijn aan het gebruik van een waterontharder (ook wel bekend als waterverzachter). Ten eerste zul je minder kosten hoeven te spenderen aan het onderhouden van allerlei onderdelen van de keuken. Immers hoeven apparaten zoals bijvoorbeeld de vaatwasser niet meer beschermd te worden tegen kalk, waardoor je minder geld hoeft te besteden aan preventiemiddelen zoals tabletten en keukenzout.

Daarnaast zal kalk niet meer in staat zijn om de apparaten te beschadigen, waardoor je geen reparatie- of vervangingskosten meer hoeft te betalen. Je bespaart dus een hoop op potentiële kosten wanneer je kiest voor een waterontharder van AquaClean. Immers gebruik je voor vele soorten keukenapparatuur water: kraan, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker en ga zo maar door. En ook apparaten buiten de keuken maken gebruik van leidingwater: denk aan wasmachines, de centrale verwarming of strijkijzers. Tevens zul je jouw energiekosten kunnen drukken, want zacht water is sneller op te warmen. Tot slot is het water algeheel schoner, wat een positief effect zal hebben op de huid.

Het assortiment van AquaClean

Voor huishoudelijk gebruik beschikt AquaClean over één waterontharder: de duosoft. Deze waterontharder maakt geen gebruik van elektriciteit bespaart tevens flink op zout. Hierdoor is de duosoft van AquaClean een schone en duurzame optie die niet te belastend is voor het milieu. Deze waterontharder is 24 uur per dagen en 7 dagen per week in te zetten, zodat je altijd kunt beschikken over schoon en zacht water. Voor industrieel gebruik, denk aan zakenpanden, ziekenhuizen of residenties, kun je een aanvraag op maat doen bij AquaClean. Zij zullen er voor zorgen dat er voor jou een oplossing op maat wordt gemaakt.