Brita Marella Waterfilter Beoordeling

Brita Marella Waterfilter

Brita Marella Water Filter kruiken zijn ontworpen om leidingwater te filteren en chloride, kalk en sommige metalen (lood en koper) in regulier leidingwater te reduceren. Betaalbaar alternatief voor flessenwater.

Brita kannen doen het door middel van zijn "Maxtra+" genaamd actief koolfilter. Maxtra+ filter is te beschouwen als het hart van Brita Marella XL. Maxtra+ Filter is het belangrijkste onderdeel van de kan en alle verbeteringen en filtratie wordt erdoor verwerkt. Ook Maxtra+ Cartridges zijn 100 procent recyclebaar.

Bekijk ook Beste waterfilter kan beoordelingen in 2022

De kruik heeft een "Memo" op het deksel dat het percentage van het filtergebruik aangeeft en informeert over het vervangen van het filter. U moet Maxtra+ filterpatronen elke 4 weken vervangen. Merk op dat het deksel van de LCD-memo werkt als aftellen voor 4 weken. Het telt niet mee hoeveel water er wordt gefilterd. Daarom denk ik dat als u de smaak van gefilterd water begint te veranderen, u het filterpatroon moet vervangen. Brita raadt u aan Maxtra+ Cartridge elke 150 liter filter of 4 weken te vervangen. Als u bijvoorbeeld de cartridge lange tijd niet vervangt, krijgt u alleen de normale smaak van leidingwater!

Bekijk de prijs resetknop Brita Marella Waterfilter

Hoe kan ik de Brita Marella Memo Display resetten?

Wanneer u uw Brita Marella Maxtra+ filter vervangt, moet u ook uw LCD Memo Deksel resetten. Het LCD Memo Deksel is eigenlijk een heel eenvoudig LCD-display dat aangeeft hoeveel procent van uw waterfilter wordt gebruikt. Het heeft % 100 75 50 25 labels en LCD-niveaubalken. Wanneer het %25 niveau bereikt, begin je eigenlijk slecht geproefd gefilterd water te krijgen. Wanneer u die slechte/regelmatige leidingwatersmaak krijgt, moet u uw waterfilter vervangen. Nadat u de waterfilter hebt vervangen, is het resetten van de LCD Memo Display zeer eenvoudig: Druk gewoon op de "Start"-knop op het deksel van de Memo en uw percentage vult tot %100. Zo makkelijk is het!

Ik heb elkaar niet ontmoet, maar de batterij van je LCD Memo Display is misschien klaar of je LCD Display is gewoonweg niet meer in orde. De oplossing is heel eenvoudig: Bestel een nieuwe display bij Amazon of de dichtstbijzijnde winkel. Het is echt goedkoop, rond de £4 - £5!

Werkt het Brita Waterfilter echt?

Brita Marella beweert dat het reguliere leidingwater verandert in heerlijk smakend water. Maar ik ben het niet eens met de smaak. Smaak van gefilterd water is zeer dicht bij gewoon leidingwater. Zeker niet als een bronwater. Maar het vermindert zeker de kalkaanslag in het leidingwater. Je kunt het zien aan de ketel en het strijkijzer. Bijna geen kalk na Brita Marella gebruik. Dat zou de levensduur van apparaten kunnen verlengen. Ik zou ook moeten opmerken dat thee en koffie na Brita zacht worden.

Brita Maxtra vs BWT Cartridge

Na het gebruik van Brita Maxtra+ cartridges voor een paar maanden, zie ik dat Maxtra+ cartridges de kalkaanslag echt aanzienlijk verminderen, maar de smaak van het water is niet zo goed als ik had verwacht. Ja, het is beter dat leidingwater, maar niet te veel. Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieve filterpatronen en heb het gevonden: BWT Magnesium Cartridge.

Brita Marella XL Capaciteit

Brita Marella XL heeft een capaciteit van 3,5 liter, maar dat betekent niet dat je elke keer dat je hem vult 3,5 liter water zal produceren. In elke volle kraanwatervulling krijg je ongeveer 1,5-2,0 Liter gefilterd water dat in 2-3 minuten wordt geproduceerd.

Kannen kunnen worden gereinigd in de vaatwasser (behalve het deksel).

Bekijk de prijs

Brita Marella Water Filter Review Samenvatting

Brita Marella Water Filter kruiken zijn goedkope en makkelijk te gebruiken waterfilters voor de keuken en het platteland. De smaak van het leidingwater verandert niet veel, maar de kalkfiltratie werkt goed. Dat kan de levensduur van apparaten verlengen. De vermindering van chloride en andere metalen zijn ook een andere bonus.

Het beste met Brita Marella is dat het zeer eenvoudig te gebruiken is. Vul de kruik, wacht een paar minuten en krijg sterk verbeterd water. Snel en ongecompliceerd. Als u op het platteland woont of hard water heeft, dan is Brita Marella misschien wel goed, makkelijk en betaalbaar voor u.

Hier moet ik één slecht kenmerk van Brita Marella noemen: Het vervangen van het filterpatroon is een beetje moeilijk. Het verwijderen van het filterpatroon is zeer eenvoudig, maar het plaatsen van het nieuwe filterpatroon en het bevestigen ervan is een beetje moeilijk. Als je het niet op de juiste manier kunt bevestigen, infiltreert het water direct in het gefilterde watergebied. U kunt het patroon verwijderen en opnieuw plaatsen om het op de juiste manier te installeren.

Bekijk de prijs