Beste douchefilters voor hard water - (Beoordelingen & Gids 2022)

De beste douchekopfilters voor hard water verbeteren uw fysieke uiterlijk. Hard water is hard voor uw huid en zorgt ervoor dat deze er droog uitziet. En als je het gebruikt om je haar te wassen, dan vervaag je de kleur van het haar. Maar het gebruik van een douchekop die het water verzacht, geeft u de mogelijkheid om het uiterlijk van uw huid en haar te verbeteren zonder dat u een filtersysteem voor het hele huis hoeft te installeren.

In het eerste deel van het volgende artikel presenteren we onze take on douchewater filter reviews. De volgende modellen verzachten uw water, waardoor u er gezonder en jonger uitziet. Het installeren van een van deze modellen is eenvoudig, en je hebt zelfs geen gereedschap nodig om het te doen.

In het tweede deel leggen we uit waarom een douchekopfilter een goede aanvulling zou zijn op uw huis en de voordelen van het gebruik ervan.

Beste beoordelingen van douchekopfilters

Berkey Douche Filter ZONDER Douchekop

Berkey Douche Filter ZONDER Douchekop

De Berkey-douchefilter wordt niet geleverd met een douchekop, dus u kunt nog steeds profiteren van de douchekop die u al gebruikt. Dit model is zeer efficiënt in het verwijderen van de verontreinigingen in uw water, en het zal het chloor in het water tot 95% verminderen. We waren onder de indruk van de lange levensduur van het filter. De Barkey douchefilter gaat tot een jaar of 20.000 gallons mee zonder dat er een vervanging nodig is. En het beste is, als er een vervanging nodig is, hoef je de bank niet te breken om er een te kopen. Het gebruik van deze douchefilter zal niet alleen het chloor in uw water verminderen, maar het zal ook de mineralen die kalk, schimmel en meeldauw creëren verminderen, waardoor uw douche gemakkelijker te onderhouden is.

 • Voordelen
  Goede levensduur - Deze douchefilter heeft een goede levensduur. De filter werkt tot een jaar of 20.000 liter water.
 • Nadelen
  Zwaar - Het waterfilter kan effectief zijn, maar het is ook een beetje zwaar. Dit kan de douche moeilijker te hanteren maken voor kinderen of ouderen.

Jonathan Product Beauty Hard Water Douche Filter Systeem

Jonathan Product Beauty Hard Water Douche Filter Systeem

De Jonathan Product douchefilter is een mooi en effectief model. Dit apparaat maakt gebruik van een gepatenteerd 2-traps filterproces om de verontreinigingen in uw leidingwater te verwijderen. Dankzij het complexe filterproces verwijdert dit model niet alleen de schadelijke stoffen in uw water, maar brengt het ook de pH-waarde van het water in balans, waardoor het gezonder is voor uw huid en haar.
We waren onder de indruk van de efficiëntie van dit model. De waterfilter zal uw water merkbaar verzachten, waardoor het beter is voor uw huid. En als het gaat om chloor, zal dit model tot 91% van het chloor in uw water verwijderen, waardoor de kwaliteit verder verbetert. Dankzij de evenwichtige pH-waarde en de lage chloorconcentratie zal het water uw huid en hoofdhuid niet irriteren en ziet u er gezonder uit dan ooit.

 • Voordelen
  Zeer efficiënt - Dit model verwijdert met succes de schadelijke chemicaliën in uw water, waardoor het gezonder wordt.
 • Nadelen
  Slechte klantenservice - De klantenservice van het bedrijf is slecht, en sommige klanten klaagden dat ze een maand na dato antwoord kregen op hun vragen.

Aquasana AQ-4100 Deluxe Douchewaterfiltersysteem

Aquasana AQ-4100 Deluxe Douchewaterfiltersysteem

De Aquasana AQ-4100 is een geweldig model voor degenen die op zoek zijn naar een douchekop die het aspect van hun huid en haar zal verbeteren. Dankzij het koolstoffilter met kokosnootschaal zal de AQ-4100 het chloor, lood, pesticiden, herbiciden, kwik en ijzer in uw water verminderen of verwijderen, waardoor het gezonder is om in te wassen.
Een van de dingen die we leuk vonden aan dit model is dat het uiterst eenvoudig te installeren en te prepareren is. Iedereen zal in staat zijn om deze douchekop te installeren en te laten werken in minder dan 5 minuten. U hoeft alleen maar uw huidige douchekop te verwijderen en te vervangen door deze, en u bent helemaal klaar. De douchekop zal het bereik van de douche iets vergroten, waardoor hij gemakkelijker te gebruiken is.
Wat de kwaliteit van het water betreft, zult u na de installatie van dit model direct een verandering voelen.

 • Voordelen
  Eenvoudige installatie - Dit model is zeer eenvoudig te installeren en te prepareren.
 • Nadelen
  Dure filterpatronen - De vervangingspatronen van het filter zijn vrij duur, en ze zullen de werkingskosten van dit model verhogen.

AquaBliss Hoogrendement 12-fasen douchefilter

AquaBliss Hoogrendement 12-fasen douchefilter

De AquaBliss douchefilter is een goed model dat eenvoudig te installeren is. Dit model is zonder gereedschap te installeren, en u kunt het in een paar minuten instellen en laten draaien. De filter wordt niet geleverd met een douchekop, dus u kunt hem direct bevestigen aan de douchekop die u op dat moment gebruikt.
We waarderen de lange levensduur van de douchekop. Dit model wordt geleverd met twee filterpatronen, en elke patroon kan tot 20.000 liter water filteren. De gecombineerde set zal tot 40.000 gallons water filteren, wat genoeg moet zijn om een heel jaar mee te gaan.
Wat de efficiëntie van het filter betreft, zal dit model de meeste verontreinigingen in uw water verwijderen, waaronder chloor, zware metalen, bacteriën, virussen en calcium en magnesium die uw water zachter maken.

 • Voordelen
  Vermindert het chloor drastisch - Deze waterfilter zal het chloor in uw water drastisch verminderen, waardoor het gezonder wordt en de geur verbetert.
 • Nadelen
  Kan lekken - Verschillende klanten klaagden dat het filter kan lekken bij de verbindingen. Als dit gebeurt, probeer dan wat teflon tape te gebruiken om de lekkage te stoppen.

Culligan WSH-C125 Wandgemonteerde gefilterde douchekop

Culligan WSH-C125 Wandgemonteerde gefilterde douchekop

Een ander populair model, de Culligan WSH-C125 heeft een interessant en efficiënt ontwerp. In tegenstelling tot de modellen die we tot nu toe hebben beoordeeld, gebruikt dit model alleen een douchekop, en niet een aparte cartridge om het water te filteren. In feite maakt dit model ook gebruik van een cartridge, maar in plaats van deze in een andere eenheid te plaatsen, wordt de cartridge in de douchekop zelf geplaatst.
Een van de dingen die we leuk vonden aan dit model is dat het zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Je hoeft alleen maar de bestaande douchekop los te schroeven en te vervangen door het filter en je bent klaar om te gaan. Dit model is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar ook efficiënt. Het filter verwijdert de vieze geuren en smaken in het water, samen met het chloor, de zware metalen en andere verontreinigingen die erin zouden kunnen drijven.

 • Voordelen
  5 jaar garantie - Dit model wordt geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie, zodat u er zeker van kunt zijn dat het lang meegaat.
 • Nadelen
  Verlaagt de waterdruk - Ook al is dit een geweldige waterfilter, je zou een daling van de waterdruk kunnen opmerken wanneer je het gebruikt.

AquaHomeGroup 15 Stage Shower Filter met Vitamine C voor Hard Water

AquaHomeGroup 15 Stage Shower Filter met Vitamine C voor Hard Water

Het AquaHomeGroup Douche Filter is vooral ontworpen om de hoeveelheid chloor in het water te verminderen. Afhankelijk van de kwaliteit van uw water, zou het typisch 93-97% van het chloor verwijderen. Net als bij andere componenten zal het ook de hoeveelheden koper gedeeltelijk verminderen. Het apparaat werkt niet als waterontharder en kan de hardheid niet verbeteren. De resultaten zijn echter snel merkbaar als het gaat om chloorreductie. Het product wordt geleverd met twee cartridges, de behuizing met o-ringen, vervangende o-ringen en teflon loodgieterstape. Zo wordt de installatie snel en eenvoudig, zonder dat er speciale instrumenten nodig zijn. Het past in elke standaardgrootte van een douchekop. U zult elke 6-8 maanden de cartridges moeten vervangen. De behuizing van het filter is gemaakt van kunststof met een chroomlaag aan de bovenzijde. Hoewel het apparaat niet alle ongezonde elementen verwijdert, presteert het goed om het chloorgehalte te verminderen, wat het doel is.

 • Voordelen:
  Snelle resultaten - Het verschil met dit filter is binnen enkele toepassingen merkbaar. Het verwijdert aanzienlijke hoeveelheden ongezond chloor.
 • Nadelen:
  Kunststof behuizing - De gebruikte materialen voor de constructie maken het filter gevoelig voor schade bij levering.

Luxsego Ionic Pure Filter Douchekop

Luxsego Ionic Pure Filter Douchekop

We sluiten onze lijst af met de presentatie van het goedkoopste waterfilter dat goed genoeg is om er op te staan. De Luxsego waterfilter is een budgetvriendelijk model dat de kwaliteit van uw water zal verbeteren. Dit toestel heeft een mooi design en wordt geleverd met een douchekop die drie straalpatronen kan gebruiken, waaronder een masserend patroon.
Een van de dingen die we waarderen aan dit model is dat het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor de installatie, inclusief een doucheslang. Het waterfilter is milieuvriendelijk en de hoge druk kan uw waterverbruik tot 30% verlagen.
Wat betreft de filtercapaciteit van het apparaat, zal dit model het grootste deel van het chloor in uw water verwijderen, en het zal het ook verzachten. De filter zal echter niets anders blokkeren dan roest, bezinksel en chloor, dus als u zich wilt ontdoen van andere stoffen, moet u op zoek gaan naar een ander model.

 • Voordelen
  Goede waterdruk - Deze douchekop produceert een goede waterdruk, dus het gebruik ervan kan uw waterverbruik verlagen.
 • Nadelen
  Slechte kwaliteitscontrole - Sommige klanten klaagden dat hun producten bij levering beschadigd waren. De meesten zijn het er echter mee eens dat contact opnemen met de klantenservice van de verkoper het probleem zal oplossen.

Captain Eco Universeel Douche Filter

Captain Eco Universeel Douche Filter

De Captain Eco douchefilter is een goedkoop model dat de kwaliteit van uw water zal verbeteren. Hoewel dit waterfilter de meeste verontreinigingen in uw water niet zal verwijderen, zal het de meeste chloor verwijderen en het water zachter maken.
Dit model maakt gebruik van een sediment filter dat het roest, vuil en puin dat in het water zou kunnen drijven zal verwijderen. Het mechanische filter zal ook een aantal bacteriën en virussen in het water verwijderen, maar het zal de zware metalen en andere chemicaliën die het water kunnen aantasten niet tegenhouden.
We waren echter onder de indruk van de capaciteit van dit model om het water te verzachten. Zodra u dit apparaat gaat gebruiken, zult u snel merken dat het water zachter is en niet zo irritant voor uw huid. Dankzij de chloorfiltercapaciteit zal de filter de kwaliteit van het water verder verbeteren.

 • Voordelen
  Goed voor de begroting - Deze waterfilter komt aan een grote prijs, dus het kopen van het zal niet eens een deuk in uw budget maken.
 • Nadelen
  Niet goed voor zeer hard water - Dit model zal zeer hard water niet merkbaar verzachten

Dewifier Waterontharder Douche Filter

Dewifier Waterontharder Douche Filter

De Dewifier waterfilter is een goede keuze voor diegenen die de verontreinigingen in hun water willen verwijderen en het zachter willen maken zonder al te veel geld uit te geven. Dit model heeft een goede prijs, en dankzij de lange levensduur heeft het ook een lage onderhoudskost.
We hielden van het uiterlijk en het nut van de waterfilter. In tegenstelling tot andere waterfilters ziet dit model er mooi uit, dus het zal het aspect van uw badkamer niet verlagen. En wat het nut van de filter betreft, zal dit model de meeste verontreinigingen in uw water verminderen en het tegelijkertijd zachter maken. Het eerste wat u zal opvallen bij het gebruik van dit model is waarschijnlijk de afwezigheid van chloor in uw water. Niet alleen zal de chloorgeur verdwijnen bij gebruik van het filter, maar uw huid en haar zullen er ook gezonder uitzien.

 • Voordelen
  Goede filtercapaciteit - Dit model biedt een goede filtercapaciteit, en het zal uw water merkbaar verbeteren.
 • Nadelen
  Mogelijk langzame waterdruk - Het gebruik van deze waterfilter kan uw waterdruk verlagen.

Aqua Eva 15 Stage Shower Filter met Vitamine C Voor Hard Water

Aqua Eva 15 Stage Shower Filter met Vitamine C Voor Hard Water

Het volgende product op onze lijst is het Aqua Eva Douche Filter. Merk op dat, hoewel de titel aangeeft dat het apparaat geschikt is voor hard water, het niet zachter zal maken. Desalniettemin zal het de toestand van uw huid verbeteren omdat het de hoeveelheden chloor zal verminderen zonder de waterdruk te veranderen. De montage is eenvoudig. De filter heeft een ½ standaard buis en is compatibel met elke douchekop met ½ inch aansluiting. Als het niet goed past, kunt u ook een verbindingsstuk aanschaffen. Als u hem eenmaal hebt geïnstalleerd, laat u het water ongeveer 20-30 seconden lopen om eventueel aanwezig koolstofstof dat zwart water veroorzaakt te verwijderen. Vergeet niet het filter ongeveer elke zes maanden te vervangen. Het product kan echter minder lang meegaan, afhankelijk van het aantal mensen dat het gebruikt.

 • Voordelen
  Waterdruk - Hoewel het filter als een membraan tussen het water en uw lichaam staat, verandert het de waterdruk niet naar een laag niveau.
 • Nadelen
  Verwijdert geen andere elementen - Het filter is uitstekend geschikt voor het verwijderen van chloor, maar het doet niet zo veel om de hoeveelheid andere gevaarlijke deeltjes in het water te verminderen. Het verandert de hardheid van het water ook niet.

AquaHomeGroup 12-Stage Douchewaterfilter

AquaHomeGroup 12-Stage Douchewaterfilter

De AquaHomeGroup waterfilter is een van de meest populaire modellen in zijn prijscategorie. Dit model wordt ook geleverd met een vervangingsfilterpatroon, waardoor het ook een kosteneffectief model is.
Een van de dingen die we waarderen aan de AquaHomeGroup filter is dat het echt een verschil zal maken in de kwaliteit van het water. Zodra u dit apparaat in gebruik neemt, wordt uw water schoner en zachter. Niet alleen dat, maar ook de schadelijke microscopische verontreinigingen in het water worden verwijderd. Dit model zal met succes de zware metalen en andere chemicaliën in uw water verwijderen, waardoor het geschikt is voor kinderen en huisdieren.
Een ander goed punt van dit model is dat het uw waterdruk niet verandert. U zou zelfs kunnen vergeten dat het waterfilter soms is aangesloten.

 • Voordelen
  Vervangingsfilterpatroon - Dit waterfilter wordt geleverd met een vervangingsfilterpatroon. De twee cartridges gaan tot een jaar lang onafgebroken mee.
 • Nadelen
  Ziet er goedkoop uit - De waterfilter wordt geleverd met een glanzende afwerking die er misschien niet al te goed uitziet in uw badkamer.

Homspal 10-Stage Douchewaterfilter met 2 Patronen

Homspal 10-Stage Douchewaterfilter met 2 Patronen

De Homspal waterfilter is een andere goede budgetoplossing voor diegenen die hun water willen verzachten en gezonder willen maken. Ondanks de lage prijs wordt dit model geleverd met twee filterpatronen, en hun gecombineerde werking kan tot een heel jaar duren, afhankelijk van hoe vervuild en hard uw water is.
Een van de dingen die we leuk vonden aan dit model is dat het echt een verschil zal maken in hoe je water aanvoelt. Dankzij het effectieve filterpatroon zal dit model de meeste verontreinigingen uit uw water filteren, maar het zal het ook zachter maken. Douchen met zacht water zorgt ervoor dat je huid en haar er gezonder uitzien en verbetert je algemene aspect.
Een ander goed ding over dit model is dat het merkbaar het niveau van chloor in uw water zal verminderen. Het resterende chloorgehalte is zo laag dat u het misschien niet eens merkt, en het zal uw huid niet aantasten.

 • Voordelen
  Kosteneffectief - Ondanks de lage prijs is dit model in staat om de meeste verontreinigingen in het water te verwijderen.
 • Nadelen
  Draden zijn van plastic - De draden van dit filter zijn van plastic, dus ze zijn niet extreem duurzaam.

Rainshow'r - CQ 1000 MS Douche Filter

Rainshow'r - CQ 1000 MS Douche Filter

De Rainshow'r CQ 1000 is een zeer interessant model. In tegenstelling tot de meeste van de units die we tot nu toe hebben beoordeeld, wordt deze unit geleverd met zowel een filterpatroon als een douchekop in aparte units. Nu, het interessante is dat de douchekop wordt geleverd met een massagefunctie die je douches leuker zal maken.
Wat de efficiëntie van de filter betreft, zal dit model niet veel verontreinigingen in uw water verwijderen. Zeker, de filter zal enkele bacteriën en virussen verwijderen, het grootste deel van het chloor, en het zal ook het water zachter maken. Maar in tegenstelling tot andere filtermodellen, is dit apparaat niet effectief in het verminderen of verwijderen van de zware metalen, farmaceutische producten of pesticiden in uw water.
Maar de Rainshow'r is zeer effectief in wat het doet. Zodra u deze unit gaat gebruiken, zult u merken dat uw water anders aanvoelt en ruikt. Het verschil is de afwezigheid van chloor, calcium en magnesium in het water. Het water zal zachter zijn en de hoeveelheid chloor zal je huid niet meer aantasten.

 • Voordelen
  Geweldig tegen chloor - De Rainshow'r is zeer effectief in het verwijderen van het chloor in uw water.
 • Nadelen
  Filtert niet alles - In tegenstelling tot andere douchefilters zal dit model de meeste verontreinigingen in het water niet verwijderen.

Wat is een douchewaterfilter?

Een douchewaterfilter is een apparaat in de badkamer om zware metalen, pesticiden, chloor, enz. te reduceren en te verwijderen terwijl u uw water zachter maakt. Dergelijke apparaten verbeteren de kwaliteit van het water dat u gebruikt tijdens het douchen en verminderen daardoor de kans op huidirritatie. Douchewaterfilters hebben ook andere essentiële kenmerken. Deze units zuiveren het water terwijl ze voorkomen dat uw douche verstopt raakt door ongewenste deeltjes. Bovendien verminderen douchewaterfilters de kans op kalkaanslag en zeepresten. Het onderhoud en de reiniging van uw handheld of vaste douchekoppen is dan ook een eenvoudig proces. Een ander ding om te onthouden over douchewaterfilters is dat ze met regelmatige tussenpozen moeten worden vervangen. Sommige filters kunnen tot 8 maanden meegaan of tot 20 000 liter water filteren. Het hangt echter allemaal af van uw waterverbruik en de mate van hard water in uw huishouden.

Douchewaterfilter koopgids

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je een aankoop doet. Ons team van experts heeft ze samengevat in een handige lijst met vragen en antwoorden.

Wat te overwegen bij de aankoop van een douchewaterfilter

 • Welk materiaal te kiezen?

  Douchewaterfilters zijn er in verschillende materialen zoals plastic of metaal. Kunststof units zijn meestal minder kostbaar en zijn gemakkelijk te onderhouden. Na continu gebruik kunnen dergelijke producten echter barsten en beginnen te lekken.
  Douchewaterfilters van metaal zijn ontworpen om roestbestendig te zijn. Uw douchekop wordt echter beschermd tegen corrosie en bederf. Desalniettemin, hoe beter de kwaliteit van het metaal, hoe meer u ervoor betaalt.

 • Hoe lang moet een filtercartridge meegaan?

  De levensduur van de douchewaterfilter varieert met de fabrikanten. U moet echter op zoek gaan naar een cartridge die geschikt is voor uw huis en behoeften. Bekijk de volgende lijst om er zeker van te zijn dat u de juiste kiest:

  • Het kan minstens 10 000 liter water filteren.
  • Het aantal mensen in uw huishouden - hoe vaak elk van hen een douche neemt. Immers, als uw filter vrij vaak wordt gebruikt, zult u de cartridge minstens twee keer per jaar moeten vervangen.
  • Hard water factor - hoe meer het mineraalgehalte in uw water, hoe sneller uw cartridge voorbij is.
 • Moet een douchewaterfilter instelbaar zijn?

  Wanneer u een douchewaterfilter oppakt, moet u er zeker van zijn dat deze voldoet aan uw huidige douchespecificaties. De reden hiervoor is dat sommige units in verschillende maten komen of op een bepaalde manier gemonteerd moeten worden. Controleer dus zorgvuldig de afmetingen van uw bruikbare douche. Zorg er ook voor dat de door u gekozen douchewaterfilter kan worden aangepast aan de douchekop die u al in uw badkamer heeft.

 • Verandert de unit de waterdruk?

  Douchewaterfilters moeten de waterdruk niet veranderen, maar in werkelijkheid doen sommige producten dat wel.

 • Is het de moeite waard om een duur douchewaterfilter te kopen?

  De prijs is een doorslaggevende factor bij de keuze van een kwaliteitswaterdouchefilter. Hoe duurder een unit is, hoe beter de bescherming voor uw haar en huid. Er zijn echter redelijk geprijsde producten die onvermijdelijk goed tot aan uw water filteren. U kunt dus in ieder geval voor elke zak een passende waterdouchefilter vinden.

 • Maakt het gewicht van de unit uit?

  Wij vinden dat uw gemak een topprioriteit moet zijn. Als u vindt dat uw product een beetje zwaar of volumineus is voor u en uw doeleinden, koop het dan niet. Ook als er kinderen of oudere volwassenen gebruik maken van de badkamer, zullen zij zich niet prettig voelen om te tillen en een douchewaterfilter met een gewicht van een ton te gebruiken.

Belangrijkste kenmerken en specificaties van het douchewaterfilter

We hebben al enkele belangrijke punten besproken waarmee u rekening moet houden voordat u een reinigingsunit voor uw douche koopt. En nu is het tijd om u wat meer details te geven over de verschillende kenmerken die een douchewaterfilter kan hebben.

 • Waterzuiveringsinstallaties

  Alle filters verwijderen verontreinigingen, maar sommige hebben betere capaciteiten om dat te doen. Er zijn eenheden op de markt die zelfs kunnen voorkomen dat virussen en bacteriën het water binnendringen. De meeste producten zijn echter ontworpen om het chloorgehalte te verminderen, zware metalen te blokkeren en het water te verzachten.
  De mate waarin deze acties worden uitgevoerd is afhankelijk van het specifieke product en de capaciteit van de cartridge. Over het algemeen kunt u multi-level koolstoffilters, KDF-filters en Vitamine C-filters tegenkomen. Zorg ervoor dat u controleert welk type waterdouchefilter uw gekozen toestel is, want dit zal de functionaliteit van de producten bepalen.
  Gedetailleerde informatie over de soorten filters vindt u hieronder in onze gids.

 • Aantal patronen

  Sommige fabrikanten van douchefilters zorgen voor een extra cartridge in de verpakking. Zo'n voordeel is handig, want je hebt er altijd een in huis.

 • Garantie

  Het kopen van een artikel met garantie is iets waar je op moet letten. Zo wordt gegarandeerd dat uw waterdouchefilter wordt gerepareerd of vervangen als u er problemen mee ondervindt. Bovendien hoeft u geen extra geld te besteden aan het repareren van uw toestel, aangezien de fabrikant hiervoor zorgt.

 • Gemakkelijk te volgen instructies

  U weet misschien hoe u uw nieuwe douchefilter moet installeren, maar het is essentieel om een apparaat met uitgebreide instructies te krijgen. De reden hiervoor is dat u een duidelijk idee heeft hoe u uw nieuwe aankoop nauwkeurig kunt monteren en gebruiken zonder het risico te lopen dat u het beschadigt.

Soorten douche filters

Soorten douche waterfilters

Als je ziet hoeveel waterfilters er op de markt zijn, kan het kiezen van de beste een ontmoedigende taak lijken, omdat het gewoon filteren erdoorheen tijdrovend kan zijn. Daarom hebben we besloten om een koopgids te maken om u te helpen met uw beslissing. In het volgende gedeelte presenteren we de verschillende soorten douchefilters, hoe ze werken en waarom u er een in uw huis zou moeten gebruiken.

Volgens hun ontwerp zijn er drie soorten douchefilters die u kunt gebruiken

 1. Douchekopfilters

  Deze modellen zien er uit en gedragen zich als gewone douchekoppen, zij het soms wat omvangrijker. Ondanks hun regelmatige verschijning zullen deze modellen de schadelijke deeltjes in uw water uitfilteren, en ze zorgen meestal voor een goede waterdruk.

 2. In-line doucheruimtes

  De in-line douchefilters worden niet geleverd met een douchekop. U kunt deze modellen installeren tussen uw bestaande douchekop en de waterlijn. Een van de voordelen van het gebruik van deze modellen is dat u uw bestaande douchekop kunt gebruiken, zodat u toch kunt profiteren van de mogelijkheden die deze biedt. Het gebruik van deze units is ook minder opvallend en heeft minder invloed op het aspect van uw badkamer.

 3. In-Line en Douchekop Filters

  Deze modellen zijn de grootste van het stel. U zult de in-line unit direct aan uw waterleiding moeten installeren en de douchekop wordt eraan bevestigd. Het filterpatroon zit meestal in de in-line unit en het doel van de douchekop is om de waterdruk te beheersen. Gelukkig kunnen sommige filtermodellen de waterdruk van de douche licht verbeteren, zodat u misschien geen verschil merkt bij het gebruik ervan.

Afhankelijk van de capaciteit van de filterpatronen zijn er drie soorten waterfilters

 1. Multi-level Koolstoffilters

  Deze filters zijn het meest populair, en ze lijken erg op die van andere waterontharding systemen. De filters duwen het water door verschillende media, elk van hen speciaal ontworpen om sommige verontreinigingen te verwijderen. Enkele van de meest populaire modellen die gebruik maken van deze filtratiesystemen maken gebruik van cartridges die het water door 10 - 12 verschillende media duwen.

 2. KDF-filters

  KTF-filters kunnen worden gebruikt in combinatie met koolstoffilters, of ze kunnen alleen worden gebruikt. Deze filters zijn gemaakt van koper en zink, en ze zijn zeer effectief tegen bacteriën en virussen. De filters verwijderen ook de meeste andere verontreinigingen die vaak in het gemeentelijke water voorkomen.

 3. Vitamine C-filters

  Vitamine C-filters kunnen ook worden gebruikt met koolstof- of KDF-filters. Deze filterpatronen zijn geweldig voor het verwijderen van chloor en chloramine deeltjes, maar ze zijn niet al te efficiënt in het verwijderen van iets anders. Het gebruik van dit type filters zal ook het algemene aspect van uw huid verbeteren.

Wat zit er in douchewater?

voordelen van douche waterfilter systemen

Ongefilterd douchewater kan veel chemicaliën, vuil, bacteriën, virussen en schimmels bevatten. Het water zal ook grote hoeveelheden mineralen bevatten, vooral calcium en magnesium, de mineralen die verantwoordelijk zijn voor de kalkvorming. In sommige gevallen kunnen er sporen van bepaalde geneesmiddelen in het water worden aangetroffen.

Chloor wordt gebruikt om de gevaarlijkste ziekteverwekkers in het water te doden, en het slaagt erin dit zonder problemen te doen. De dodende eigenschappen van chloor hebben echter ook invloed op uw huid, met name op de bacteriën die van nature op onze huid groeien. Zonder bacteriën is onze huid gevoelig voor ziekten.

Het magnesium en calcium zitten van nature in het water en worden tijdens het gemeentelijke filterproces niet verwijderd omdat ze niet gevoelig zijn voor de chloor. De hoeveelheden calcium en magnesium in het water verschillen van stad tot stad, maar als je kalk in je badkamer hebt, kun je er zeker van zijn dat je water deze bevat.

Hoewel het chloor in het water de meeste bacteriën en virussen doodt, kunnen sommige van hen de waterbron binnendringen na het gemeentelijke filtratieproces, en ze zullen nog steeds in uw water terechtkomen.

Sommige geneesmiddelen, vooral pesticiden en herbiciden, kunnen hun weg vinden naar uw waterbron. Deze stoffen werden in het verleden gebruikt om de nationale gewasproductie te verhogen, en sindsdien zijn ze door de grond uitgegleden. Op sommige plaatsen hebben ze het grondwater al bereikt, en op andere plaatsen zullen ze dat in de toekomst ook doen.

Wat is een douchewaterfilter en hoe werkt het?

Douchefilters zijn compacte units die u aan uw douche kunt bevestigen om het water dat u gebruikt voor het wassen gezonder te maken. Deze units duwen het water door verschillende media en verwijderen de verontreinigingen die erin drijven. Hier is hoe ze het doen:

 • Multi-Level Koolstoffilters Deze filters duwen het water door 10 - 12 verschillende mediums om het merendeel van de verontreinigingen die er gewoonlijk in voorkomen te verwijderen. De eerste stap is meestal een mechanische stap die gemaakt is van katoen. Het katoen is zeer dicht geweven, en deeltjes groter dan 0,1 - 0,3 micron komen er niet doorheen. Dit medium zal het grootste deel van het puin, het bezinksel, de roest, maar ook grote bacteriën en virussen elimineren. De volgende stap is meestal een chemische stof die het water zal verzachten. Met behulp van ionenuitwisselingsharsen worden de calcium- en magnesiummoleculen geblokkeerd. Nu wordt het water door een actief koolstoffilter geduwd. Dit filter zal veel chemicaliën tegenhouden, waaronder vluchtige organische stoffen, chloor en chloramine. De volgende stappen zullen het resterende chloor in het water verder verwijderen, en ze zullen ook een deel van de resterende giftige stoffen en bacteriën verwijderen.
 • KDF-filters Deze filters zijn gemaakt van koper en zink. Deze metalen staan tegenover elkaar en zorgen voor een kleine elektrisch-chemische lading. Terwijl de elektrisch-chemische lading voor de mens onopvallend is, zullen de elementen in het water deze voelen en erdoor beïnvloed worden. Wanneer de elementen onder invloed van het proces komen, zullen ze de elektronen tussen de elementen onderling veranderen. Dit is de reden waarom wanneer het water door dit filter gaat, het chloor zijn structuur zal veranderen en het wateroplosbaar zal worden. Sommige zware metalen zoals lood, kwik en koper zullen ook worden beïnvloed door de chemische lading, en ze zullen ook worden verwijderd uit het water.
 • Vitamine C-filters Vitamine C-filters behoren tot de beste oplossingen voor het verwijderen van chloor. Sommige modellen verwijderen tot 99% van het chloor in het water, maar de meest populaire opties verwijderen slechts tot 93% ervan. Deze filters zullen ook chlooramines en sediment verwijderen, maar weinig anders. Deze filters gebruiken buizen van Vitamine C om te reageren en de verontreinigingen in het water te neutraliseren. Echter, aangezien niet veel van de verontreinigingen zullen reageren op de werking van vitamine C, zullen niet veel van hen worden gestopt.

Wat is een KDF-waterfilter?

KDF-waterfilters worden gebruikt voor de behandeling van water. Deze filters kunnen alleen of in combinatie met actieve kool of koolstoffilters worden gebruikt. Deze filters zijn ontwikkeld ter vervanging van de zilveren mediums die tot voor kort werden gebruikt om de bacteriën in het water te verwijderen.

Zilver is een effectieve bacteriedoder, maar het is duur. Zilver is ook giftig in grote hoeveelheden, en het risico dat het uiteindelijk in het water lekt was vrij hoog, dus KDF-filters bieden een veilig alternatief.

KDF-filters zijn gemaakt van koper en zink. In combinatie met deze elementen ontstaat een kleine elektrochemische reactie. Tijdens de reactie zullen de moleculen elektronen van elkaar overbrengen. De overdracht van elektronen zal nieuwe elementen produceren. Sommige verontreinigingen, zoals chloor, zullen hun structuur veranderen en onschadelijk worden, terwijl andere stoffen uit het water worden verwijderd.

Wat verwijdert KDF 55?

KDF 55 zal veel elementen verwijderen, inclusief maar niet beperkt tot

 • Chloor
 • Kwik
 • Cadmium
 • Arsenicum
 • Aluminium
 • Leid
 • Strijkijzer
 • Gechloreerde koolwaterstoffen
 • Waterstofsulfide
 • Virussen
 • Bacteriën
 • Algen
 • Schimmels

Is een douchekopwaterfilter echt nodig?

Nou, als je een waterfilter voor het hele huis gebruikt, is het antwoord nee. Aan de andere kant, als u geen waterfiltersysteem voor het hele huis gebruikt, moet u er een gebruiken voor uw douche.

Gemeentelijk water is vaak vuiler en minder gezond dan het lijkt. Denk er maar eens over na, wanneer was de laatste keer dat uw gemeente al het verkeer stopte om de oude leidingen in het gemeentelijke watersysteem te verwijderen en te vervangen? De kans is groot dat je het nog nooit hebt gezien. En dat komt omdat de meeste steden het niet doen. Ze vervangen alleen de lekkende en defecte leidingen als ze kapot gaan, en ze laten de andere leidingen liggen totdat ze zelf kapot gaan.

Nu vraag je je misschien af wat de gemeentelijke waterleiding met je douchewater te maken heeft. Nou, het blijkt dat de ouderdom van de leidingen van het watersysteem de kwaliteit van uw douchewater behoorlijk kan beïnvloeden.

Een van de dingen waar u zich bewust van moet zijn is dat veel, zo niet de meeste watersystemen zijn aangelegd in een tijd waarin het gebruik van lood niet als gevaarlijk werd beschouwd. In feite werd het lood beschouwd als een veilige en haalbare oplossing voor waterleidingen omdat het niet te veel kost en het niet roest. Dus in plaats van staal of andere materialen te gebruiken, gingen veel steden en gemeenten over tot het gebruik van lood voor hun watersystemen. Zoals u zich kunt voorstellen, is lood inderdaad sterk, maar het is verre van onverwoestbaar. Dat betekent dat een kleine hoeveelheid lood uiteindelijk in je watervoorziening terecht komt. Hoe klinkt douchen in met lood verontreinigd water? Niet mooi, hè?

Een andere goede reden om een douchekopfilter te installeren is de kwaliteit van het water dat u ontvangt. Zoals we al zeiden, geen enkele waterleiding is onverwoestbaar. En als er kleine scheurtjes ontstaan, kan het waterverlies te klein zijn voor de gemeente om te repareren. Maar al het vuil rond de pijp kan in de waterleiding terechtkomen en uiteindelijk in je huis terechtkomen. En het wordt nog erger. Als er vroeger loden leidingen lekten, gebruikten ze ijzeren pleisters om ze te repareren. Ja, ijzeren patches. IJzer roest, dus de roest kan ook in je water terechtkomen.

En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, kan het probleem niet eens van de gemeentelijke waterleiding komen, het kan zelfs van je eigen loodgieterij komen. Nu, als je huis in de jaren '80 is gebouwd, is het sanitair waarschijnlijk ook in de jaren '80 gelegd, en waarschijnlijk heeft niemand de moeite genomen om het te veranderen omdat dat duur is. Nou, je waterleidingen kunnen nu wel eens verroest zijn, en al die roest komt in je waterleiding terecht.

Een ander apparaat dat u misschien nodig vindt is een waterverwarmer zonder tank.

5 Voordelen van douchewaterfiltersystemen

 1. Vermindert het chloor

  Chloor wordt al tientallen jaren gebruikt voor de behandeling van water over de hele wereld. Recente studies hebben aangetoond dat gechloreerd water mogelijk niet volledig gefilterd wordt door desinfectiemiddelen en dat het menselijk lichaam deze desinfectiemiddelen eerder absorbeert tijdens een douche dan bij het drinken van water. Bovendien kan het chloor in je douchewater je huid en haar ontdoen van hun natuurlijke oliën, waardoor ze er zwak en ongezond uitzien. In feite, wanneer chloor droogt, zal het de kleur van je haar afstompen en het kan zelfs leiden tot een aantal huidaandoeningen.

 2. Maakt het water zachter

  Het water dat je krijgt is meestal hard. Wassen met hard water maakt je huid droog en verzwakt je haar. Douchewaterfilters maken het water zachter, waardoor het gezonder wordt. Wassen met zacht water zal het aspect van je haar en huid verbeteren.

 3. Stopt bacteriën en virussen

  Een douchefilter zal de meeste virussen en bacteriën in het water tegenhouden. De douchekop zelf kan soms fungeren als een perfecte locatie voor het kweken van bacteriën. De douchekop is een warme en vochtige plek, zodat bacteriën erin kunnen gedijen. Het gebruik van een douchekopfilter zal de bacteriën doden voordat ze zich gaan voortplanten.

 4. Vermindert de schadelijke chemicaliën

  Bepaalde chemicaliën kunnen uiteindelijk in het water terechtkomen. Stoffen zoals pesticiden, onkruidverdelgers en verschillende farmaceutische producten komen vaak voor in water en kunnen echt schadelijk zijn voor de gezondheid.

 5. Veilig voor kinderen

  Kinderen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van een aandoening die wordt veroorzaakt door het inademen van chloordampen dan volwassenen. Gechloreerde douches verhogen de kans dat een kind astma en allergieën ontwikkelt.

Om u te helpen de dingen beter te begrijpen, bekijken we enkele veel voorkomende mythes over waterontharder douchekoppen!

Werken douchewaterfilters voor hard water?

Voordat we deze vraag beantwoorden, moeten we een paar feiten uitleggen. Dit is belangrijk om te begrijpen waarom hard water een probleem kan zijn en wat een douchewaterfilter eraan kan doen.
Hard water bevat veel minerale afzettingen en dit roept verschillende problemen op met betrekking tot douchen en uw gezondheid:

 • Het kan de pH-waarde van de huid verhogen, wat leidt tot huidirritatie en uitdroging.
 • Het kan je haar drogen en breekbaar maken.
 • Het kan uw douche-ervaring verpesten - uw zeep die reageert met hard water vormt uitschot, niet schuimt.
 • Het bouwt de schaal op die uw sanitair kan verstoppen en witte vlekken op het glaswerk en de tegels van uw badkamer kan achterlaten.

Dus, een waterdouche filter kan u helpen met deze problemen. Een van de belangrijkste doelen van het apparaat is om het water dat u in de douche gebruikt zachter te maken. Dit betekent dat de waterfilter de hoeveelheden calcium en magnesium, de belangrijkste minerale stoffen van hard water, drastisch zal verminderen.
Hierdoor wordt het water dat uit uw douche komt zachter en dus beter voor u en uw gezin. Hier is een korte lijst met wat een waterfilter echt kan doen voor u en het harde water in uw huis.

 • Gefilterd douchewater laat geen witte vlekken achter in uw badkamer. Dat bespaart u dus al het weegschuim van de tegels, kuipen, kraan, enz.
 • Geen zeepresten meer, alleen nog maar grote hoeveelheden zeepbellen.
 • PH-balansverbetering die u na een paar douches zult voelen. Uw huid verliest haar natuurlijke vochtgehalte niet
 • Waterdouchefilters maken de aanschaf van nieuwe douchekoppen overbodig. Dit komt omdat gefilterd water verstopping en dus verstopping van het sproeiwater voorkomt.

Veel gestelde vragen en antwoorden

In deze sectie hebben onze getrainde experts besloten om nog wat meer vragen door te nemen die u misschien heeft.

 • Wanneer is het tijd om een nieuw filter in te zetten?
  Als u uw douchekop opent en ziet dat uw filter een stuk donkerder is dan toen u hem voor het eerst installeerde, dan betekent dit dat het tijd is om hem te vervangen. Meestal is elke vier maanden een uitstekende periode om na te denken over het vervangen van je filter.
  Echter, als uw badkamer alleen door u wordt gebruikt, dan moet u uw filter elke 4 tot 6 maanden controleren. Huishoudens met twee tot twee personen moeten het waterdouche filter meer controleren - om de 16 weken. Als je ten slotte met meer dan twee personen thuis bent, zullen de liters gebruikt water nog meer zijn. Het is dus een goed idee om elke acht weken naar uw filter te kijken.
 • Helpt een douchewaterfilter mijn droog haar en sculp?
  Ja, gedeeltelijk, het zal helpen. Gefilterd douchewater betekent dat uw hoofdhuid en haar niet worden blootgesteld aan verontreinigingen en hard water. Bovendien zal de concentratie chloor drastisch worden verlaagd, wat zal leiden tot een gezondere hoofdhuid en gezonder haar.
 • Zal het douchefilter het koper uit mijn water verwijderen?
  Het waterfilter zal zijn werk doen en een deel van het koper van uw water verwijderen, maar het zal niet alles stoppen.
 • Zal het waterfilter de waterdruk verminderen?
  Het zal de druk niet verlagen, maar als uw normale waterdruk laag is, kunnen de waterfilters het een beetje vertragen.
 • Komen Douchefilters met een Patroon?
  Ja. Sommige komen met een reservepatroon voor uw gemak.
 • Verwijderen waterfilters onaangename geuren?
  Ja, sommige waterdouchefilters zijn daar voor ontworpen. U moet de beschrijving van de fabrikant controleren.

Conclussie

Zoals u kon zien in onze korte douchewater filter reviews, is elk model anders, en ze zijn allemaal goed in het uitfilteren van bepaalde verontreinigingen. Het eerste wat u moet doen bij het winkelen voor de beste douchewaterfilter is uw water testen en zien welke verontreinigingen uw waterbron beïnvloeden.

Zodra u erachter komt welke de meest schadelijke verontreinigingen in uw water zijn, kunt u kiezen voor een douchefilter voor hard water dat niet alleen uw water zal verzachten, maar zal het ook gezonder te gebruiken.

Voortdurend gebruik van deze filters zal uw huid en haar er gezonder uitzien, het verbeteren van uw fysieke verschijning.