Valeco waterontharder

Bij Valeco ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt op het gebied van waterontharders. Heb je nog geen waterontharder? Eigenlijk zijn deze systemen onmisbaar voor elk Nederlands huishouden. Immers stroomt er door de Nederlandse waterleidingen hard water. Dit water dankt zijn benaming aan de calcium- en magnesiumionen die zich in het leidingwater bevinden. Wanneer er sprake is van stilstaand water (wat frequent het geval is in een waterleiding), kunnen deze ionen verharden en ontstaat er kalk. Kalk kan een negatief effect hebben op vele onderdelen binnen een woning die gebruik maken van leidingwater, maar dankzij een ontharder van Valeco kun je deze problemen voorkomen.

Hard water omzetten naar zacht water

In hard water bevindt zich dus kalk, wat een negatief effect kan hebben op onderdelen van de woning zoals leidingen of onderdelen van toestellen. Aan de hand van een Valeco waterontharder kun je hard water omzetten naar zacht water. Met zacht water bedoelen we water waarbij de ionen van calcium en magnesium uit het water zijn gefilterd. Hierdoor kan er geen kalk meer ontstaan. Omdat ionen van calcium en magnesium in het Nederlandse leidingwater te vinden zijn, kun je eigenlijk niet zonder een waterontharder als je problemen wilt voorkomen. Neem daarom eens een kijkje in het assortiment van Valeco, want hierin is voor ieder huishouden een geschikte oplossing te vinden.

De voordelen van een Valeco waterontharder

Middels een ontharder van Valeco voorkom je dus schade aan leidingen en onderdelen van uiteenlopende toestellen. Hierbij kun je denken aan de vaatwasser, de wasmachine, de centrale verwarming maar ook losse toestellen die water gebruiken zoals een Senseo apparaat of een waterkoker. Kalk nestelt zich namelijk in allerlei hoeken, waarna corrosie kan ontstaan. Deze corrosie zal leiden tot beschadigingen. Hierdoor worden reparaties of een vervanging noodzakelijk, wat gepaard gaat met uitgaven. Door een Valeco waterontharder te plaatsen, voorkom je dat je dergelijke uitgaven hoeft te doen. Ook hoef je geen voorzorgsmaatregelen meer te nemen om kalk te voorkomen, want de ontharder filtert alle ionen uit het water, zodat kalk niet meer kan ontstaan.

Uit een onderzoek naar waterontharders is gebleken dat je jaarlijks zo’n 650 euro kunt besparen door deze te laten plaatsen. Niet alleen heb je geen reparatie-, vervangings- of onderhoudskosten, maar je zult tevens opmerken dat de energierekening lager uitvalt. Hard water is namelijk een stuk moeilijker te verwarmen dan zacht water, door de aanwezigheid van ionen en/of kalk die voor obstructie zorgen. Als een apparaat minder energie hoeft te spenderen, zal dat leiden tot een lagere energierekening. Tevens hoef je geen chemicaliën meer aan te schaffen om kalkschade te voorkomen, wat tevens beter is voor het milieu. Je vraagt je bijna af waarom je geen waterontharder van Valeco in huis zou halen.

Bij Valeco vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van waterontharders

Valeco beschikt over meerdere productlijnen, waarbij je bij elke lijn ook nog eens de keuze hebt uit meerdere varianten met verschillende capaciteiten. De volgende productlijnen zijn in het assortiment van Valeco te vinden:

  • HomeGuard
  • ProSeries 1 & 2
  • ProSeries Care
  • WaterMax
  • EuroSeries Simples, Industry & Duplex
  • EuroSeries 1 t/m 3
  • EuroSeries Mini
  • WaterBoss Gamma