Aquacare waterontharder

aquacare

Interesse in een Aquacare waterontharder? Zoals je misschien wel weet, bevat kalkwater deeltjes kalk en magnesium. Voor de mens zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar voor je leidingen en allerlei keukenapparatuur wel. Immers is het niet voor niets dat je bijvoorbeeld jouw vaatwasser moet onderhouden middels tabletten en zout. Het levert onderhoudskosten op, en in het ergste geval zelfs reparatiekosten. Gelukkig zijn er manieren om kalk en magnesium uit het water te filteren, zodat je beschikt over zacht water. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een waterontharder van Aquacare te laten installeren. Deze filter het water. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van een Aquacare waterontharder en uit welke soorten Aquacare waterontharders je kunt kiezen.

Waarom kiezen voor een waterontharder?

In ons kraanwater bevinden zich stukjes kalk. Tevens kunnen er magnesiumionen in het water te vinden zijn. Voor de mens zijn deze deeltjes niet schadelijk, maar voor je leidingen en watersystemen kunnen deze kalkdeeltjes een negatief effect hebben. Ze leiden tot kalkaanslag, wat je schoon dient te maken wanneer je jouw apparatuur in een goede staat wilt behouden. Daarnaast kan kalk leiden tot schade aan bijvoorbeeld leidingen.

Deze schadeposten zullen leiden tot kostenposten. Immers gaan er vervangingskosten gepaard met het vervangen van leidingen. Maar ook het onderhoud kan je flink wat geld kosten. Denk aan het aanschaffen van producten zoals bijvoorbeeld ontkalkingsmiddelen. Het plaatsen van een waterontharder zorgt er voor dat deze kalkdeeltjes uit het water gefilterd worden. Dit voorkomt dat je geld moet spenderen aan onderhoudskosten en vervangingskosten. Daarnaast hoeven keukenapparaten zoals bijvoorbeeld de vaatwasser minder energie te gebruiken om hun werk te doen, wat de energiekosten drukt. Het plaatsen van een waterontharder is dus een uitstekende manier om kalkvrij water te krijgen en om flink te besparen op allerlei kosten. Eén van de beste merken op dit gebied is Aquacare.

Soorten Aquacare waterontharders

In het assortiment van Aquacare zijn meerdere soorten waterontharders te vinden. Hieronder worden deze soorten waterontharders van Aquacare voor je op een rijtje gezet:

  • Essential waterontharders: De Essential-gamma waterontharder van Aquacare bestaat uit eencilinder waterontharders welke geen elektriciteit nodig hebben om te werken. Hierdoor zijn ze een milieuvriendelijke optie zonder aan efficiëntie in te boeten. Het verbruik is laag, net als de prijs die je voor de Essential afrekent. Immers is het de goedkoopste optie binnen het assortiment van Aquacare. Tot slot is de Essential-gamme eenvoudig te installeren en te onderhouden.
  • Premier Compact waterontharders: deze waterontharder van Aquacare is de gemiddelde optie. Het apparaat bevat een dubbele cilinder en e-max technologie, waardoor de Premier Compact algeheel efficiënter werkt in vergelijking met de Essential. Altijd zul je kalkloos water hebben, en dat zonder elektriciteit te gebruiken.
  • Premier Maxi waterontharders: de ultieme waterontharder van Aquacare. Ook deze ontharder beschikt over twee cilinders die fulltime werken om jouw water zacht en zonder kalk te houden. Zelfs op de meest drukke momenten qua watergebruik kun je vertrouwen op deze waterontharder van Aquacare. Het debiet is groot en ook de regeneratie van het apparaat verloopt vlekkeloos en snel. Een uitstekende keuze als je er zeker van wilt zijn dat het water in jouw woning compleet zacht is.